dentalcareclinic

De jaarlijkse controle bij de tandarts

Meer dan een noodzakelijk kwaad

Het overkomt iedereen. U denkt bij uzelf: “Ik stel mijn bezoek aan de tandarts even uit.” En van uitstel komt afstel. Dat is voor uw gebit en uw gezondheid in het algemeen toch niet zo’n goed idee. Ook al poetsen u en uw kinderen regelmatig de tanden en doet u wat nodig is, een controle door een tandarts maakt het verschil. U voorkomt ernstige cariës en er zijn nog een aantal andere redenen om de jaarlijkse controle niet over te slaan. Lees hier meer over het waarom van een jaarlijkse controle.

Het preventiebeleid van de overheid

Het mondzorgtraject. Een woord van de overheid, een mond vol, maar het zegt wel waarover het gaat. Iedereen die 18 jaar is, wordt geldelijk beloond via de sociale zekerheid voor een jaarlijkse controle. Het gaat om door het ziekenfonds terugbetaalbare ingrepen en controles bij de tandarts, denk maar aan preventieve zorg of tandheelkundige ingrepen. Wat als je over een periode van één jaar niet gaat? Dan betaal je het jaar daarop een hogere prijs voor de tandarts, tot het dubbele van het gewone bedrag voor vullingen enz. De overheid zet duidelijk in op preventie.

Voorkomen is beter dan genezen

Eigenlijk zou de zorg voor uw gebit vanzelfsprekend moeten zijn. Werk maken van een goede mondhygiëne en dagelijks tanden poetsen is essentieel voor uw gebit en uw gezondheid, zoals reeds gezegd. Het spreekt voor zich, maar het vraagt ook elke dag een inspanning om je tanden te poetsen en te flossen, en natuurlijk moet je een jaarlijkse controle plannen. Dat maakt het gezondheidsplaatje volledig. Reken op ingrepen die tijdig tandplak, tandcariës of tandvleesproblemen aanpakken, je hebt minder tandverlies, kortom, je bent duidelijk beter af met een gezond en goed onderhouden gebit. Doe het, de jaarlijkse controle is meer dan een noodzakelijk kwaad, het is essentieel om problemen met uw gebit te vermijden. Uw gebit zal u een leven lang dankbaar zijn.

Plan uw volgende bezoek aan de tandarts

Bent u op zoek naar een tandarts voor u en uw familie? De tandartsen van Dental Care Clinic helpen u graag verder. Maak vandaag nog een afspraak op het nummer 03/231.64.68 of e-mail ons via dentalcareclinic16a@gmail.com.

TEL: 03 231 64 68