kinderen leren tandenpoetsen

Uw kinderen leren poetsen: makkelijk is anders

Jong geleerd is oud gedaan. Een gebit moet een heel leven mee, dan is het een goed idee om van jongs af aan uw kind te leren om tweemaal per dag de tanden te poetsen. Een noodzakelijk kwaad. Goede mondhygiëne helpt om de tanden van uw kind te beschermen en het werkt preventief voor mondziektes. We geven het wel toe, makkelijk is anders. Lees hier hoe u dat doet, uw kind leren poetsen.

Geef zelf het goede voorbeeld

Kinderen volgen het voorbeeld van papa en mama. Tanden poetsen, dat is een leerproces, maar als u zelf elke ochtend en avond na het eten het goede voorbeeld geeft, dan moet het wel lukken. Belangrijk: start het ritueel van tanden poetsen elke ochtend en avond op het vaste tijdstip. Samen tanden poetsen, dat moet het dagelijkse familieritueel zijn.

Tanden poetsen met muziek

Blijft het lastig om uw kind te doen poetsen? Dan is er muziek! Op het internet vindt u heel wat liedjes om te poetsen. Zoek met ‘tanden poetsen met muziek’ op Google en u hebt heel wat liedjes om uit te kiezen. U introduceert het liedje dat u koos tijdens het dagelijkse ritueel en voor u het goed en wel beseft is uw kind helemaal mee. Vele liedjes hebben een leuke video met grappige figuurtjes, ook dat kan hen inspireren om goed te poetsen.

Beloon uw kind na een goede poetsbeurt

Als uw kind mee is met het ritueel van tanden poetsen, dan komt het erop aan om te belonen. Niet met snoepjes en suiker, maar wel met beloningen die werken: een klein cadeau (teddybeer, poster enz.) of een uitstapje waarvan u weet dat het een schot in de roos is. Of werk met een puntensysteem, elke goede poetsbeurt levert punten op, op het einde van de week kan uw kind kiezen uit een aantal geschenken. Wees creatief, het poetsen zal vanzelf beter en beter verlopen.

Bent u op zoek naar een tandarts voor uw kind? De tandartsen van Dental Care Clinic helpen u graag verder. Maak vandaag nog een afspraak op het nummer 03/231.64.68 of e-mail ons via dentalcareclinic16a@gmail.com.

Call Now ButtonTEL: 03 231 64 68