tandsteen-DentalCareClinic-Antwerpen

Détartrage of tandsteen verwijderen

Tandsteen houdt bacteriën en kleurstoffen makkelijker vast en vormt een harde laag.

De bacteriën in uw mond geven aanleiding tot tandplak en vervolgens tandsteen, het gevolg van het niet verwijderen van tandplak bij het poetsen van de tanden. Tandsteen houdt bacteriën en kleurstoffen makkelijker vast en vormt een harde laag. Dat kan aanleiding geven tot problemen met uw gebit, denk maar aan tandverlies of verkleuring. Tandsteen verwijderen, dat is al een belangrijke stap voor het behoud van uw tanden en het vermijden van verkleuring. Soms kan een eenvoudige ingreep bij de tandarts, zoals tandsteen verwijderen, al een heel groot verschil maken.

Witte tanden: dat werkt!

Mooie, witte tanden, de zogenaamde Ultrabrite-glimlach, daarover hebben we al uitgebreid gesproken in een vorig artikel. Natuurlijk willen we allemaal anderen charmeren met mooie, witte tanden. Maar hoeveel methoden bestaan er nu voor witte tanden? Dat vraagt om wat tekst en uitleg. Lees hier alles over mooie, witte tanden en hoe u dat (opnieuw) mogelijk maakt.

Whitening

Als uw tanden, ondanks het verwijderen van tandsteen, toch nog verkleurd blijven, dan kunt u uw tanden bleken. Uw tanden worden wit door de verkleuring of vlek op je tanden te bleken. Dit geeft een tijdelijk effect, u moet de behandeling regelmatig herhalen. Een ander mogelijkheid is laserwhitening, waar een laser of lamp het product op uw tanden activeert voor een hagelwit resultaat. Na advies van uw tandarts kan u gebruikmaken van thuisbleeksets of ook whitening strips, die voorzien zijn van een witmakende gel. Ten slotte kunt u ‘witmakende’ tandpasta gebruiken, maar besef dat het ‘witmaken’ hier gaat om het verwijderen van tandplak, zodat verkleuren geen kans krijgt.

De esthetische oplossingen

Ten slotte zijn er de esthetische oplossingen, zoals facetten of kronen. Een facet, ook wel facing genoemd, bestaat uit een dunne laagje porcelein dat op de tand wordt gehecht. En kronen? Dat is een oplossing waarbij een prothese wordt vastgemaakt aan de eigen tanden. Beide mogelijkheden kunnen een afgebroken of verkleurde tand maskeren, u hebt opnieuw een prachtige glimlach met mooie, witte tanden. Met een kroon kunt u ook een tand, die niet meer te vullen is, opnieuw in volle glorie herstellen. U leest het, er zijn heel wat mogelijkheden om de kleur van je tanden te beschermen, te behouden en opnieuw te herstellen. Vraag uw tandarts om advies.

Bent u op zoek naar een tandarts?

U wilt mooie, witte tanden? De tandartsen van Dental Care Clinic helpen u graag verder. Maak vandaag nog een afspraak op het nummer 03/231.64.68 of e-mail ons via dentalcareclinic16a@gmail.com.

TEL: 03 231 64 68