WitteTanden

Mooie, witte tanden: dat werkt voor iedereen!

Mooie, witte tanden, de zogenaamde Ultrabrite-glimlach, dat willen we allemaal

Mensen zijn erdoor gecharmeerd, het maakt een enorm verschil voor uw omgang met anderen. Waarom kan het dan niet (of wel), een glimlach met witte tanden zoals filmsterren of TV-figuren? Dat vraagt om wat tekst en uitleg. Lees hier alles over mooie, witte tanden.

Eerst een bezoek aan de tandarts

U bent niet gelukkig: uw tanden zijn verkleurd of geel. U poetst evenwel elke dag uw tanden, maar dat voorkomt het euvel niet. Wat nu? Maak een afspraak met uw tandarts, hij is het best geplaatst om jou een eerste advies te geven. Laat het duidelijk zijn: de reclame voor witte tanden is overweldigend en het is niet makkelijk om door de bomen het bos te zien. Er is te veel informatie- vooral op het internet-, uw tandarts helpt u om de juiste keuzes te maken. Soms kan een eenvoudige ingreep, zoals tandsteen verwijderen, al een heel groot verschil maken. Vandaar, eerst een bezoek aan de tandarts voor uitleg en advies.

Waarom verkleuren uw tanden?

Als u rookt, veel koffie of wijn drinkt, dan is de kans groot dat uw tanden sneller verkleuren. Poetsen is dan echt noodzakelijk, bij voorkeur meerdere keren per dag. Hierdoor vermijdt u dat tandplak de kleurstoffen vasthoudt en zich omzet in tandsteen.  Tanden kunnen natuurlijk ook van kleur veranderen, geel worden, door de ouderdom. Erfelijke factoren spelen hier een rol bij. Ook een ontzenuwde tand kan grijs kleuren na verloop van tijd, dat is onvermijdelijk. Dit zijn de meest voor de hand liggende oorzaken voor het verkleuren van tanden.

Bleken, bleaching of ontkleuren

Een tandpasta die uw tanden wit maakt, dat is eigenlijk een commercieel fabeltje. Een ‘witmakende’ tandpasta verwijdert uw tandplak. Zo vermijdt u verkleuren en dat heeft uiteindelijk een effect op de kleur van uw tanden. Goed om te weten. En dan nu de oplossing voor witte tanden: bleken, bleaching of ontkleuren. Het komt erop neer dat met een ‘bleaching’-behandeling de kleur uit uw tanden gehaald wordt (dit in tegenstelling met ‘witmakende’ tandpasta). Het gevolg is hagelwitte tanden. Probleem is wel dat deze procedure niet mogelijk is voor ontzenuwde tanden, die apart behandeld moeten worden. Ook is ‘bleaching’ tijdelijk, de behandeling moet regelmatig herhaald worden. Klaar voor witte tanden? Vraag uw tandarts om advies. En wees voorzichtig met behandelingen die vrij te koop zijn op het internet. U bent nooit zeker wat er in het product zit en de schade kan dan onherstelbaar zijn.

Bent u op zoek naar een tandarts?

U wilt mooie, witte tanden? De tandartsen van Dental Care Clinic helpen u graag verder. Maak vandaag nog een afspraak op het nummer 03/231.64.68 of e-mail ons via dentalcareclinic16a@gmail.com.

TEL: 03 231 64 68